Hem > Uncategorized > Kom till manifestationen mot datalagringsdirektivet!

Kom till manifestationen mot datalagringsdirektivet!

Imorgon kommer Piratpartiet delta i en partiöverskridande aktion med enskilda riksdagskandidater i andra partier som tydligt tar ställning mot datalagringsdirektivet. Piratpartiets riksdagskandidat Stefan Flod kommer själv att tala under manifestationen. En manifestation där bland annat Camilla Lindberg som gick emot partilinjen genom att rösta emot FRA-lagen 2008 kommer att närvara.

— Partierna i sig har ingen trovärdighet i integritetsfrågor efter vad som hände förra mandatperioden, säger Piratpartiets riksdagskandidat från Uppsala, Mikael Nilsson. Men eftersom dessa enskilda kandidater tydligt lovat att de kommer att gå emot partilinjen om de behöver tycker vi absolut att de är värda att arbeta med.

De riksdagsledamöter från andra partier som kommer har alla skrivit på ett s.k. väljarkontrakt där de förbinder sig att rösta emot datalagringsdirektivet i riksdagen. Piratpartiet ger fullt stöd till kandidaterna och de beslut de har tagit. Det visar att deras lojalitet till principer och medborgarna är starkare än deras lojalitet till partiet.

— Det är viktigt att visa stöd till de kandidater i andra partier som är starka nog att göra det rätta, trots partilinjen, säger Piratpartiets riksdagskandidat och förbundsordförande i ungdomsförbundet Stefan Flod. Därför är det självklart för mig att delta i en sådan här manifestation. Vi och de här kandidaterna är helt på samma sida, men i olika partier.

Manifestationen kommer att pågå mellan 12 och 14 utanför Ångströmslaboratoriet. Kandidater från centerpartiet och folkpartiet kommer också att delta. Bland annat Camilla Lindberg och Maria Weimer kommer att närvara under manifestationen med sina väljarkontrakt.

Pressmeddelandet finns här.

Annonser
Kategorier:Uncategorized
 1. september 12, 2010 kl. 23:51

  Redan bloggat om den. hoppas det blir lyckat!

  http://lakonism.blogspot.com/2010/09/integritetsvanner-och-liberaler-i.html

  🙂

 2. Jonas
  september 13, 2010 kl. 15:53

  Hej!
  Varför kallas det för hatalagringsdirektivet och inte för datalagringsdirektivet? Vad betyder ”hatalagring”?
  I väntan på svar,
  Jonas

 3. september 17, 2010 kl. 16:54

  Hej själv Jonas!

  Jag skulle tro att folk ofta syftar på är att de ”hatar datalagringsdirektivet”, som också ofta kallas för lagringsdirektivet. Då kan man också skriva ihop det till ”hatalagringsdirektivet”. Sedan kan det också var en en felskrivning, vilket det antagligen var i detta inlägg…

 4. september 17, 2010 kl. 23:04

  Vissa direktiv framkallar upprörda känslor.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: