Hem > Uncategorized > Vad händer nu?

Vad händer nu?

Gårdagen var en tragisk dag. Även pessimisterna hade räknat med att vi iallafall skulle få ett mandat i kommunfullmäktige och partistöd till riksdagen (gränsen är 2.5%). Många trodde att vi skulle få flera mandat i både kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. Det fick vi inte.

Men vi ska inte stirra oss blind på siffrorna. Hade vi kommit in i riksdagen på fyra år hade vi varit ett rekordparti. Vissa partier har tagit decennier på sig att komma in. Vi är fortfarande ett ungt parti utan några som helst pengar.

Vad kan man då mäta?

Vi var det enda partiet som inte kom in som ändå lyckades hålla en valstuga i Uppsala. Vi har medlemmar som donerar pengar och lägger ner massor av arbete. Vi har medlemmar som brinner för de här frågorna, mer än de flesta aktiva i andra partier. Det är fantastiskt vilket bas vi har att bygga nästa val på. Och nästa val efter det. En rörelse som är så stark som piratrörelsen kan inte misslyckas.

Ta lite tid. Vila upp er om ni vill. Se inte det här som ett misslyckande utan som att lite kortare steg framåt än vad vi förväntade oss. Eller som vice partiledare Anna Troberg sa, Den här fågeln är ingen kalkon, mina vänner. Det där är fågeln Fenix. Vi gjorde ännu sämre 2006, men ändå brinner folk ännu starkare idag. Det finns 48 piratpartier i världen som kämpar för att bygga framtidens IT-samhälle. Iochmed vår otroligt starka valrörelse har vi kommit långt på vägen.

Härnäst är kommun- och landstingsdagarna som ska ta plats här i Uppsala det närmsta året. Vill du vara med och planera, vill du komma och diskutera valet, eller bara snacka med pirater, kom på söndagsfikan på Värmlands nation på söndag vid 13:00! Vi har också en lokal organisation för att komma in i kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige samt kampanja för riksdagsvalet 2014 med ännu bättre lokalpolitiska program och ännu mer välplanerat engagemang.

Alla ni aktivister. Vi ska fira idag. Vi ska inte fira valresultatet, men vi ska fira att vi har dragit i den både finaste och billigaste kampanjen jag sett samtidigt. Vi är unika och vi är jättestarka. Det gäller bara att vara optimistiska inför framtiden trots att det inte går som våra höga förväntningar. Vi får ta våra lärdomar från det här valet om ta med oss till framtiden. För vi har verkligen fått mycket erfarenhet. Lyssna på eller läs hälsningen från våra partiledare och kom ihåg att riksdagsvalet inte är allt. politik skapas varje dag.

Jag hoppas att vi ses på Värmlands nation klockan 13 på söndag.

Er kommunledare,

Isak Gerson

Annonser
Kategorier:Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: