Hem > Uncategorized > Kommun- och landstingsdagarna och piratfika

Kommun- och landstingsdagarna och piratfika

Hej,
Som vissa av er vet håller ett par av oss på att planera kommun- och landstingsdagarna här i Uppsala. Vi har ni också börjat uppdatera huvudsidan. Jag rekommenderar att ni håller koll på vad som händer där. Vi ska försöka få igång ett anmälningssystem till sidan också. Och byta till en snyggare layout. Jag citerar lite:

Dags för hypen att börja!

October 29, 2010 – 8:55 pm

Hej,
Vi har varit rätt snåla med information från planeringsgruppen bakom kommun- och landstingsdagarna. Men nu kommer lite! Huvudtemat för helgen tillika årets namn är “FLOSS FTW!“. Helgen kommer att delas upp i två stora dagar. Under lördagen kommer vi att ha en idépolitisk dag som kommer att kretsa kring fördelarna med och argumenten för fri/öppen mjukvara. Vi kommer att ha riktigt spännande föreläsningar, diskutera dem, och sedan skriva ett gemensamt manifest för vad vi tycker är piratpartiets lokalpolitik gällande mjukvaruanvändning i kommuner och landsting.

Varför vill vi göra det? Jo, målet är att vi ska hålla kommun- och landstingsdagarna varje år. Det betyder att vi under fyra lördagar under dessa fyra år kommer att – med hjälp av experter som föreläser och varandra – kunna skriva ett utmärkt grundprogram som täcker minst fyra politiska områden. Detta program kan sedan vilken kommunsatsning och vilken landstingssatsning som helst i Sverige ta efter, remixa och bygga vidare på när de skapar sitt egna piratpartistiska lokalpolitiska program.

Under söndagen kommer vi att diskutera hur vi åstadkommer våra stora idéer. Vi kommer att få lyssna på inspirerande personer som berättar hur de drivit sin progressiva politik på lokal nivå. Hur gör nya partier för att driva sin politik i ett klimat där deras frågor inte brukar tas upp? Hur gör partier som inte kan ordnas in i den traditionella höger-vänsterskalan? Hur fungerar blockpolitik och vågmästare i lokala parlament? Fungerar blockpolitik och vågmästare i lokala parlament? Vi kommer dessutom att få diskutera den djupare politiken och ideologin som ligger i Piratpartiets lokalpolitiska satsningar.

Vi uppmuntrar de som kan att komma under fredag eftermiddag också. Vi kommer att hålla aktiviteter som gränsar mellan sociala och politiska, för att man inte ska behöva känna att man missat något om man kommer på lördagen. Helgen kommer alltså att hållas den 4-6 februari i centrala Uppsala. Är du mer intresserad kan du läsa om oss i arbetsgruppen här.

Jag hoppas också att ni kommer till piratfikan nästa vecka. Vi har mycket att diskutera och det har skapats ett facebookevenemang i Piratpartiet Uppsalas facebookgrupp, som ni gärna får gå med i.

Time
Sunday, November 7 · 2:00pm – 4:30pm

Location Värmlands Nation

Nedre Slottsgatan 2
Uppsala, Sweden

Created By

More Info Hej Pirater!
Nu på söndag hoppas jag att ni alla kommer på piratfika. Hösten börjar närma sig sitt slut, iallafall för mig som är skåning och tycker att det redan är vinterväder. Jag hoppas att ni kommer så att ni förutom att njuta av gott sällskap och värmlands nations billiga fika kan vara med och diskutera vad vi ska göra i vinter (Piratstudenterna har planerat in ett julbak) och planera vad vi ska göra i vår. Det är kommun- och landstingsdagarna, förbundskongress för Ung Pirat i staden, en utbildningsdag som Piratstudenterna håller i (men dit jag tycker att alla ska komma. Den riktar sig inte till studenter) och säkert massor av fikor, spelkvällar, piratöler och kanske ett parley. Vad tycker du ska hända? Vi tänkte också diskutera lite finansiering. Kan det kanske vara en bra idé att låta Uppsalabor bli lokala ”guldpirater”, det vill säga bli månatliga donationsgivare till vårt lokala bankgirokonto?

Kom och diskutera med oss på söndag! 🙂

Med hälsningar från er kommunledare, Isak Gerson.

Annonser
Kategorier:Uncategorized
  1. URBANNORDMAN hässelby 74793 alunda
    mars 1, 2012 kl. 21:28

    va r existerar ni någonstans skulle underlettakontakten ?

  2. mars 2, 2012 kl. 09:48

    Just nu är det inget officiellt söndagsfika eller liknande men man håller på att starta upp en lokalförening som ska kunna hantera det lokal valet i nästa val. Kontakta gärna Andreas Svensson om du vill veta mer.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: